Meny Stäng

Så väljer du rätt färg när du ska sätta in löshår

Att sätta in löshår är ett väldigt enkelt och smidigt sätt att få till drömhåret på. Många känner sig dock osäkra på vilken färg de ska ha på löshåret, så om du också gått och funderat på detta kommer här några tips och råd gällande att välja färg på löshår:

Begär hem prover

Om du funderat på att beställa hem löshår via Internet, vilket är allt mer populärt idag, är det förstås svårt att avgöra hur väl löshår som beställs på distans passar dig. Därför erbjuder dessa nätbutiker och företag möjligheten att beställa hem testbitar, dvs. små prover, som man kan titta på hemma för att skapa sig en bättre uppfattning om färger och nyanser. Precis som många beställer hem tapetprover och liknande, rekommenderar vi därför att du även beställer hem löshårsprover, för att i lugn och ro kunna titta på olika färger där hemma.

Använd flera olika färger/nyanser

Om det känns väldigt svårt att hitta den exakt rätta nyansen, eller skapa just den effekt man skulle vilja ha, får man inte heller glömma att man kan använda flera olika färger och nyanser för att få till det exakt som man skulle vilja ha det. Detta är vanligare än man tror, men kan vara lite svårt för nybörjare gällande löshår att få till. Har du någon lite mer kunnig kring löshår som du kan rådfråga kring detta är detta därför bra.Färga inte löshår på egen hand

Visserligen kan äkta löshår, dvs. människohår, färgas, men det är ganska riskabelt att göra detta själv, då resultatet inte alltid blir vad man hade tänkt. Därför rekommenderar vi dig att inte >färga löshår på egen hand. Vill man ha löshåret specialfärgat av någon anledning är det istället bättre att låta ett proffs göra detta, t.ex. en frisör på en frisörsalong eller liknande.

Färg på löshåret

Utgå ifrån din naturliga hårfärg

Detta gör i regel att du får det allra mest naturliga och naturtrogna resultatet, så detta är att rekommendera i de fall då det går. Har du färgat ditt hår så att det inte längre har sin naturliga färg kan du dock förstås inte göra detta.