Meny Stäng

Bra att veta om löshår

Om du funderar på att sätta in löshår finns det vissa saker gällande detta som du bör känna till. I denna artikel har vi samlat information om några av de mest viktiga sakerna som alla inte har full koll på gällande löshår:

Olika typer av löshår

Allt löshår kan delas in i två olika grupper: syntethår samt äkta människohår. Det äkta människohåret är dyrare, men mer naturtroget, vilket gör att de som vill ha ett så naturligt slutresultat som möjligt i regel väljer detta. Vidare kan äkta människohår som används som löshår delas in i flera undergrupper, beroende på kvalitet på håret mm.

Kan inte alltid färgas

Skaffar du löshår som är syntetiskt kan du inte färga detta. Däremot kan äkta människohår färgas precis som vårt vanliga hår.

Veta om löshår

Kan inte alltid plattas eller lockas

Syntetiskt löshår kan inte heller platta eller locka det som man vill, då håret då kan smälta. Äkta människohår kan man dock behandla på olika vis om man vill det.

Håret sitter i olika länge

Hur du sätter i löshåret, samt hur du sköter om det påverkar nämligen hur länge du kan ha i håret utan att det börjar se för trassligt eller slitet ut. I regel kan man dock räkna med att man har i löshår som sätts i med mer professionella metoder under 2 till 4 månader.

Löshår sliter på ditt eget hår

Eller nja, det är i själva verket inte själva håret som gör detta, utan de fästmetoder som används för att fästa löshåret i ditt eget hår, men ändå. Alla fästmetoder sliter på håret på något vis, däremot är vissa fästmetoder betydligt mer skonsamma än andra. Så kallade keratinslingor anses just nu vara den mest skonsamma metoden för permanenta hårförlängningar, medan clips är den mest skonsamma metoden för speciella tillfällen.

Hur mycket löshår behövs när man gör en hårförlängning eller hårförtjockning?

Det varierar otroligt mycket beroende på hur tjockt eller tunt ditt eget hår är, samt vilket slutresultat du vill uppnå, men i de flesta fall behövs mellan 100 och 150 slingor löshår.
Du kan köpa löshår hos massvis med olika återförsäljare.

Så skyddar du ditt löshår

Om du satt i löshår är det viktigt att du tar hand om det nya löshåret du har på rätt sätt, eftersom detta påverkar hållbarheten på din hårförlängning i mycket hög grad. Alla vet dock inte exakt hur man på bästa sätt tar hand om löshår, då det dessvärre är vanligt att man inte får med så bra instruktioner gällande detta när man köper löshåret. Just med tanke på er har vi satt ihop denna korta guide till skötsel av löshår, med de viktigaste sakerna man bör känna till om man vill ta hand om löshåret på bästa möjliga sätt.

Använd produkter som specialanpassats för löshår

Detta låter kanske självklart, men alla tänker faktiskt inte på detta, utan fortsätter att använda samma shampoo, balsam mm. som de använde innan de gjorde hårförlängningen. Det är dock ett misstag, eftersom löshår har speciella behov, som t.ex. att det inte får keratin på naturlig väg som äkta hår, och därför behöver få detta på konstgjord väg, dvs. via produkter för hårvård.
Det kan därför vara en god ide att byta ut åtminstone vissa av de hårvårdsprodukter man har där hemma, och många köper även nya produkter, som t.ex. serum, som de kanske inte använt innan.

Skydda sitt löshår

Man bör vara försiktig med att gnugga håret

Vi menar förstås i duschen. Allt för hårdhänt gnuggande kan nämligen leda till att fästena lossar och ditt nya löshår trillar av.

Dra inte i håret

Ens när du t.ex. borstar håret, då även detta innebär en risk för att håret lossnar. Var istället väldigt försiktig vid dessa tillfällen.

Undvik saker som är skadliga för håret

Exempelvis starkt och direkt solljus, saltvatten, klor med mera. Dessa saker bör man egentligen undvika jämt, då detta är skadligt även för ditt riktiga hår, men särskilt viktigt är det om man har i löshår.

Var ännu mer försiktig om du har syntethår

Syntetiskt löshår är nämligen väldigt lätt att förstöra, genom att t.ex. använda plattänger, fönar med mera. Du bör därför vara väldigt försiktig om det är denna typ av löshår du har.

Om du fått med anvisningar för ditt specifika löshår, följ dem

Alla löshår är nämligen olika, även om stora likheter dem emellan förstås finns. Skulle de anvisningar du fått med från tillverkaren eller återförsäljaren av löshåret vara motstridiga med denna eller någon annan information som du tagit del av, måste du därför följa de ”officiella” anvisningarna för att vara på den säkra sidan.