Skydda sitt löshår

Om du satt i löshår är det viktigt att du tar hand om det nya löshåret du har på rätt sätt, eftersom detta påverkar hållbarheten på din hårförlängning i mycket hög grad. Alla vet dock inte exakt hur man på bästa sätt tar hand om löshår, då det dessvärre är vanligt att man inte får med så bra instruktioner gällande detta när man köper löshåret. Just med tanke på er har vi satt ihop denna korta guide till skötsel av löshår, med de viktigaste sakerna man bör känna till om man vill ta hand om löshåret på bästa möjliga sätt.

Använd produkter som specialanpassats för löshår
Detta låter kanske självklart, men alla tänker faktiskt inte på detta, utan fortsätter att använda samma shampoo, balsam mm. som de använde innan de gjorde hårförlängningen. Det är dock ett misstag, eftersom löshår har speciella behov, som t.ex. att det inte får keratin på naturlig väg som äkta hår, och därför behöver få detta på konstgjord väg, dvs. via produkter för hårvård.
Det kan därför vara en god ide att byta ut åtminstone vissa av de hårvårdsprodukter man har där hemma, och många köper även nya produkter, som t.ex. serum, som de kanske inte använt innan.

Köp löshår online hos Rapunzel – stort sortiment av vackert löshår.

Skydda sitt löshår

Man bör vara försiktig med att gnugga håret
Vi menar förstås i duschen. Allt för hårdhänt gnuggande kan nämligen leda till att fästena lossar och ditt nya löshår trillar av.

Dra inte i håret
Ens när du t.ex. borstar håret, då även detta innebär en risk för att håret lossnar. Var istället väldigt försiktig vid dessa tillfällen.

Undvik saker som är skadliga för håret
Exempelvis starkt och direkt solljus, saltvatten, klor med mera. Dessa saker bör man egentligen undvika jämt, då detta är skadligt även för ditt riktiga hår, men särskilt viktigt är det om man har i löshår.

Var ännu mer försiktig om du har syntethår
Syntetiskt löshår är nämligen väldigt lätt att förstöra, genom att t.ex. använda plattänger, fönar med mera. Du bör därför vara väldigt försiktig om det är denna typ av löshår du har.

Om du fått med anvisningar för ditt specifika löshår, följ dem
Alla löshår är nämligen olika, även om stora likheter dem emellan förstås finns. Skulle de anvisningar du fått med från tillverkaren eller återförsäljaren av löshåret vara motstridiga med denna eller någon annan information som du tagit del av, måste du därför följa de ”officiella” anvisningarna för att vara på den säkra sidan.