Så vet du om löshår passar dig eller inte

Löshår är en metod för att förlänga och förtjocka håret som passar de allra flesta, då det är en väldigt mångsidig metod. Det finns dock vissa situationer då löshår inte är så lämpligt. I denna artikel kommer vi att berätta lite om hur du avgör om löshår passar dig eller inte.

Hur långt hår har du?

Visserligen kan man sätta i löshår även i kort hår, det är ju ofta just de med kort hår som vill ha längre hår trots allt, men hur kort som helst kan håret inte vara för att det ska funka och se bra ut. Istället bör du ha minst 10 cm långt hår för att du ska kunna sätta i löshår i ditt eget hår.

Köp löshår online hos Rapunzel – stort sortiment av vackert löshår.

Passar i löshår

Har du en väldigt ovanlig hårtyp?

Detta är inte jättevanligt förekommande, men det händer, och om man då vill ha ett väldigt naturligt resultat med äkta människohår kan detta vara svårt att åstadkomma, då även mycket ovanliga hårfärger på löshår kan fixas, genom att färga håret, men att ändra hårtypen är inte lika lätt. Dock kommer det mesta av allt löshår som säljs i Sverige från utlandet, t.ex. Ryssland, Indien, Asien mm., så bara att du t.ex. har utländsk härkomst och därför inte en ”typisk svensk” hårtyp behöver inte vara ett problem i sig.

Har du haft problem med löshår tidigare?

I så fall bör du alltid identifiera vad problemen berodde på, så att du kan undvika samma problem framöver innan du sätter i mer löshår. Annars är det ju nämligen sannolikt att samma sak händer igen.

Vad kan man göra om man tror att löshår inte passar en?

I så fall kan man testa om tillfälligt löshår, som sätts fast med clips och liknande för vissa speciella tillfällen skulle kunna vara ett alternativ. Man kan även överväga peruk eller tupé, som också kan se riktigt bra ut, men som fungerar på ett annorlunda sätt än löshår förstås.