Så får du ditt löshår att hålla längre

Att skaffa och sätta i löshår i ditt eget hår kan vara en betydande investering, vilket gör att man förstås ofta är mån om att det löshår man skaffar ska hålla längre. Men hur får man egentligen sitt löshår att hålla längre? Här kommer några tips:

Sköt om ditt hår på rätt sätt

Dvs. enligt de anvisningar som getts av tillverkaren eller försäljaren av löshåret. Då kommer nämligen ditt löshår att hålla allra längst. Mer info hittar du här.

Använd specialprodukter
Det är nämligen så vanligt att man har löshår idag att det finns massvis med specialprodukter för håret att köpa, från shampoo till serum och mycket annat. Dessa specialprodukter vårdar i regel ditt löshår på ett fantastiskt sätt, så att skaffa dessa är i regel en bra investering.

Köp löshår online hos Rapunzel – stort sortiment av vackert löshår.

Löshår som håller

Gör inpackningar med jämna mellanrum
Minst varannan vecka, men helst varje vecka om du har möjlighet till det. Inpackningar hjälper nämligen till att hålla ditt löshår i perfekt skick.

Undvik sol, saltvatten och klor
Allt detta förstör nämligen ditt hår fortare än kvickt, och bör därför undvikas i den mån det går.

Var försiktig när du borstar håret
Är man för ovarsam i samband med detta är det nämligen lätt hänt att man drar ur löshår, vilket förstås inte är tanken. Så använd gärna specialborstar, och gör det dessutom till en vana att vara så försiktig du bara kan när du borstar håret.

Var försiktig när du tvättar håret
Överdrivet gnuggande i samband med tvätt av håret kan nämligen också leda till att hår lossnar, så även detta bör undvikas. Lär dig att ”klappa” på ditt shampoo istället.

Undvik produkter med alkohol eller sulfater i håret
Dessa ämnen förekommer nämligen i många hårprodukter, men är mycket skadliga för håret.

Lufttorka gärna håret
Detta är allra skonsammast för håret, så sluta föna eller blåsa ut håret när du inte behöver göra detta.

Sov gärna med håret uppsatt
T.ex. i en fläta eller liknande. Då är det svårare för löshåret att fastna t.ex. under din arm och ryckas ur.

Färga inte håret på eget bevåg
Detta är nämligen något som ett proffs helst ska göra, i regel innan löshåret sätts i. Att göra detta på egen hand i efterskott är väldigt riskabelt och leder oftast till oönskade resultat som innebär att man måste färga om håret, vilket i sin tur sliter ytterligare på håret. Så var försiktig med alla färgbehandlingar av alla slag.