Detta bör du veta om löshår

Om du funderar på att sätta in löshår finns det vissa saker gällande detta som du bör känna till, för att du ska bli så nöjd som möjligt när löshåret väl sitter i, och ha så realistiska förväntningar på detta som möjligt. I denna artikel har vi samlat information om några av de mest viktiga sakerna som alla inte har full koll på gällande löshår, för att underlätta för dig:

Olika typer av löshår

Allt löshår kan delas in i två olika grupper: syntethår samt äkta människohår. Det äkta människohåret är dyrare, men mer naturtroget, vilket gör att de som vill ha ett så naturligt slutresultat som möjligt i regel väljer detta. Vidare kan äkta människohår som används som löshår delas in i flera undergrupper, beroende på kvalitet på håret mm.

Köp löshår online hos Rapunzel – stort sortiment av vackert löshår.

Kan inte alltid färgas

Skaffar du löshår som är syntetiskt kan du inte färga detta. Däremot kan äkta människohår färgas precis som vårt vanliga hår.

Veta om löshår

Kan inte alltid plattas eller lockas

Syntetiskt löshår kan inte heller platta eller locka det som man vill, då håret då kan smälta. Äkta människohår kan man dock behandla på olika vis om man vill det.

Håret sitter i olika länge

Hur du sätter i löshåret, samt hur du sköter om det påverkar nämligen hur länge du kan ha i håret utan att det börjar se för trassligt eller slitet ut. I regel kan man dock räkna med att man har i löshår som sätts i med mer professionella metoder under 2 till 4 månader.

Löshår sliter på ditt eget hår

Eller nja, det är i själva verket inte själva håret som gör detta, utan de fästmetoder som används för att fästa löshåret i ditt eget hår, men ändå. Alla fästmetoder sliter på håret på något vis, däremot är vissa fästmetoder betydligt mer skonsamma än andra. Så kallade keratinslingor anses just nu vara den mest skonsamma metoden för permanenta hårförlängningar, medan clips är den mest skonsamma metoden för speciella tillfällen.

Hur mycket löshår behövs när man gör en hårförlängning eller hårförtjockning?

Det varierar otroligt mycket beroende på hur tjockt eller tunt ditt eget hår är, samt vilket slutresultat du vill uppnå, men i de flesta fall behövs mellan 100 och 150 slingor löshår.
Du kan köpa löshår hos massvis med olika återförsäljare.

Det är därför smart att titta runt hos flera företag som säljer löshår, tills man hittar den typ av hår som verkligen känns rätt för en på alla sätt och vis, från pris till kvalitet, utseende mm.